Philips Hue

philips hue
  • Företag: Philips
  • Styrenhet: Philips Hue bridge
  • Applikationer: Philips Hue (app)
  • Kompatibelt med: Framförallt Philips Hue-belysningsprodukter men också smarta högtalare och några andra produkter inom vad man kallar “Friends of Hue” (se “Fungerar med” på Meethue.com).

Philips Hue är en av de ledande varumärken inom smarta hem – och detta trots (eller kanske på grund av) att man inte har ett övergripande system av produkter utan fokuserat hårt på att bli bäst inom belysning. Belysning är också det som används mest inom smarta hem så Philips Hue har visat sig vara uppskattat av kunderna.

Philips Hue erbjuder möjligheten att styra flera olika typer av lampor och belysning och att med en och samma lampa kunna skapa helt olika typer av ljust – både i form av olika färger och olika färgtemperaturer. Genom att kombinera olika lampor i ett rum kan man skapa olika atmosfärer för olika typer av behov: exempelvis arbete (ljust och vitt), mys (dämpat och rött/gult) eller trendigt i blått, rosa och lila.

Produkterna som hör till systemet är framförallt smart belysning av just varumärket Philips Hue. Dessa kan styras med smarta fjärrkontroller eller strömbrytare som synkroniseras med just de lamporna. Philips Hue har också en styrenhet (hos Philips Hue kallad brygga) för att kunna skapa logik och flöden samt koppla samman belysningen i hela hemmet.

Philips Hue är kompatibelt med en rad olika produkter. Dels med mindre tillverkare som kan kommunicera med Philips Hue’s brygga och dels med smarta högtalare som Google Home och Amazon Echo så att man kan röststyra belysningen i huset.

Även om Philips Hue är kompatibelt med många produkter så är den största anledningen till att man använder Philips Hue att man vill skapa en snygg belysningsmiljö i hemmet på ett sätt som är svårslaget i kvalitet och bekvämlighet av andra tillverkare – inte att man vill ha ett generellt system som man ska bygga hela sitt smarta hem på.

Även om Philips Hue:s lampor är kompatibla med andra system så finns det en poäng att använda Philip Hue:s egna styrsystem och app då det möjliggör detaljstyrning av ljuset som andra applikationer inte kan återskapa.

Philips Hue har två olika typer av smarta belysning-kategorier:

  • Bluetooth-styrda lampor
  • Philips Hue bridge-styrda lampor

Styrenhet: Philips Hue-bryggan

Philips Hue-bryggan är nödvändig för att man ska kunna koppla upp sina smarta lampor från Philips Hue mot nätet och därmed också kunna fjärrstyra dem med mobilen.

Philips Hue bryggan är nödvändig för att man ska kunna koppla ”bridge”-styrda produkter till smarta högtalare. För Philips Hue bluetooth-lampor behövs inte denna brygga.

Philips Hue-relaterade produkter