Apple HomeKit

apple homekit
  • Företag: Apple
  • Styrenheter: Apple TV, iPad och HomePod kan användas som styrenhet
  • Applikationer: Appen “Hem” i iOS. Appen “Genvägar” i iOS har kompletterande funktioner.
  • Kompatibla produkter: Apple-produkter och många andra. Se lista här.

Apple HomeKit är Apples eget ekosystem och plattform för smarta hem. Apple HomeKit skiljer sig från andra system då man inte har någon specifik produkt som måste agera styrenhet. Istället kan ett flertal olika Apple-produkter agera controller i sitt hem, exempelvis en HomePod (Apples smarthögtalare), en Apple TV-enhet eller en iPad (som dock alltid måste vara hemma). Fördelen med detta är att man inte behöver köpa någon extra enhet, vilket blir billigare.

Applikationen man använder för sitt Apple-baserade smarta hem är appen “Hem” som finns installerad som standard i iOS. Appen “Hem” används för att upptäcka och installera Apple HomeKit-kompatibla produkter i ditt hem.

Utöver “Hem” finns också appen “Genvägar” (även den förinstallerad) som man använder för att skapa automatiseringar i hemmet, tex att om en rörelsesensor känner av en rörelse så ska en lampa tändas.

Apple HomeKit-kompatibla produkter

Vill du köpa produkter som är garanterat Apple HomeKit-kompatibla är det bästa sättet att se Apples egen webbsida med kompatibla produkter. Produkterna som är kompatibla med Apple HomeKit är inte bara tekniskt kompatibla utan delar också oftast Apples designmässiga, stilrena stil.

Exempel på Apple HomeKit-kompatibla produkter