Diskutera Smarta Hem & Problemlösning

Att installera och konfigurera sitt smarta hem innebär en del problemlösning båda innan du köper en produkt men framförallt efteråt. Du lär hamna i frågeställningar som:

  • Är denna produkt kompatibel med min plattform?
  • Varför kan inte mitt system hitta denna produkt?
  • Vilken typ av rörelsesensor rekommenderas för att ha i ett garage?
  • Jag skulle vilja lägga till den här funktionen till mitt system men det verkar som det inte stöds. Finns det något jag kan göra?
  • Vilken är den bästa robotdammsugaren?

Inte alla dessa svar går att få genom att googla för vissa frågor är alldeles för specifika för sitt eget problem. Här är förslag på platser och grupper du kan använda dig av för att ställa frågor och få svar.

Eftersom forum och diskussionsgrupper snabbt kan förändras och kanske framförallt försämras så är informationen här något av en färskvara. Senaste uppdateringen skedde feb 2020.

Diskussionsforum om smarta hem och hemautomation

Detta är ett urval av svenska forum där du kan registrera dig och ställa frågor om smarta hem. Hittar du inte något som passar här eller vill hitta forum som rör en specifik produkt eller plattform så prova att googla exempelvis “discuss forum zigbee” och hitta engelskspråkiga forum.

Facebook-grupper

Räkna med att det finns en Facebook-grupp om varje större produkt, plattform eller kommunikationsstandard med aktiva medlemmar som diskuterar. På Facebook finns det definitivt en grupp för varje plattform och produkt, och nästan alltid på svenska. Sök efter produkten i Facebooks sök och filtrera eventuellt på “Grupper” så kommer du hitta vad du behöver. Här är några grupper för allmän diskussion om smarta hem och hemautomation.