Om SmartHemGuiden.se

SmartHemGuiden.se skapades av Christoffer Björkwall, en civilingenjör, webbutvecklare, skribent och allmänt intresserad av teknik så steget till att göra en webbsida om just smarta hem var förstås inte långt. Sajten har sedermera köpts av M.nu som numera äger och driver sajten.

Såhär skrev Christoffer om varför han startade SmartHemGuiden.se:

Anledningen till att jag skapade sajten var att jag själv flyttade till ett hus och blev nyfiken på att göra hemmet smartare. Startskottet var att jag impulsköpte ett startpaket med ett urval av Telldus-produkter från Clas Ohlson. Det visade sig dock vara så genomuselt då produkterna inte ens var kompatibla med varandra att jag lämnade tillbaka det och inte gjorde något nytt projekt under en lång tid.

Efter att jag köpt Sonos-högtalare med Google Assistant inbyggt blev jag nyfiken på smarta hem-produkter igen. Jag gick vidare med att köpa på en och samma gång ett nytt startpaket (Cleverio-startpaket från Kjell & Co, en robotdammsugare och en Homey) och hittade massor av nya användningsområden.

Problemet jag upptäckte när jag gjorde dessa produkter var att det var väldigt svårt att hitta grundläggande information som förklarade hur alla standarder, plattformar och produkter förhöll sig till varandra – en riktig nybörjarguide med andra ord som inte krävde några förkunskaper. Det var bara lösryckta artiklar, tester av produkter, förklaringar av en standard här och där.

Efter att ha lusläst artiklar på nätet och framförallt bombarderat kunniga expediter på olika butiker som säljer smart hem-produkter så passade jag på att skriva ned allt i det som till slut blev SmartHemGuiden.se.

Om sajten i sig

SmartHemGuiden.se är en annonsfinansierad webbsida med så kallade affiliatelänkar för många av (men inte alla) de produkter som nämns i samband med vissa artiklar. Det påverkar inte vilka produkter jag nämner men kan påverka från vilken butik jag hämtar produkttipset ifrån. Utöver det finns också banner/text-annonser från Google Adsense på sidan, vars annonsinnehåll inte är något jag direkt kan styra över.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med SmartHemGuiden.se kan du mejla på info @ smarthemguiden.se