Välkommen till SmartHemGuiden.se!

Jag som gör SmartHemGuiden heter Christoffer Björkwall och är en civilingenjör med ett starkt teknikintresse. Jag flyttade in i en villa under 2018 och har sedan dess blivit mer och mer intresserad av att automatisera, fjärrstyra och i allmänhet göra vårt hem smartare.

När jag började intressera mig för Smarta Hem-lösningar fastnade jag dock rätt omgående då jag inte riktigt kunde få grepp om vad det egentligen innebar att ha ett Smart Hem. Å ena sidan var det superenkelt, man kunde göra en massa roliga saker som att tända och släcka lampor via appar, få information från sensorer etc men ju mer jag grottade mig ner i systemen desto mer konfunderad blev jag över de olika standarderna, ekosystemen och kompatibiliteten mellan olika produkter. Jag visste inte riktigt vad jag skulle börja med vilket tog udden av mitt intresse.

I samband med att jag tog nästa tag så bestämde jag mig för att parallellt skapa denna guide för att på ett enkelt och lättförståeligt sätt förklara för andra hur saker och ting hänger ihop, vad man ska tänka på och ge tips. Syftet med denna sida är att det just ska vara lätt att förstå och att du ska känna att du efter att ha tillgodogjort dig informationen på denna sajt kunna ge dig i kast med ditt eget smarta hem med en god känsla av att du vet vad du gör, vad du behöver köpa och vilka trade-offs du kommer att behöva göra för att uppnå dina resultat.

Ny teknik som de produkter som utgör Smarta Hem-lösningar är under ständig utveckling och jag hoppas att kunna uppdatera texter och produkter allt eftersom de blir irrelevanta. Om så inte sker så får du gärna skriva en kommentar i samband med det och påpeka vad som behöver uppdateras!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *