Nybörjarguiden

nybörjarguiden

Denna nybörjarguide är till för dig som har hört talas om Smarta Hem-lösningar men inte riktigt vet hur man ska göra, var man ska börja för att komma igång, vilka produkter man ska köpa och vad man ska tänka på innan man sätter igång.

Den största utmaningen med att bygga ett Smart Hem är att det finns en rad olika tillverkare som skapat sina egna, ofta konkurrerande, plattformar. Dels för att man vill göra saker på sitt sätt men kanske också för att etablera en standard och således binda sina kunder till sig. Köper man en produkt i ett system är det inte säkert att man kan använda den tillsammans med andra produkter man köper, om de inte är inom samma system.

Syftet med guiden, och hela denna webbsida, är att hjälpa dig att få en förståelse för vad ett Smart Hem egentligen innebär och hur just du ska kunna skapa något som inte bara är kul utan också användbart för dig och din familj i längden.

Delarna i denna guide är:

  1. Vad innebär ett smart/automatiserat hem? – Här lär du dig ett Smart Hem egentligen innebär.
  2. Vilka standarder och plattformar behöver du förhålla dig till för att framtidssäkra ditt smarta hem? – Här får du lära dig om vad du behöver veta för att inte “låsa in dig” i fel plattform och hur du ska tänka innan du börjar köpa produkter till ditt smarta hem.
  3. Vilka produkter behöver du? – Här går vi igenom vanliga produkter man har i ett smart hem och hur de kan användas tillsammans för att automatisera ditt hem och förenkla din vardag.